TIETOKIRJA.FI

Venäjästä virkkaukseen ja kerettiläisyydestä kehitysapuun – TIETOKIRJA.FI-ohjelma julki

Elokuun 26. ja 27. järjestettävä tietokirjallisuuden ajankohtaistapahtuma TIETOKIRJA.FI on yli sadan esiintyjän voimin loppukesän kutkuttavin kirjallisuustapahtuma. Jo viidettä kertaa Tieteiden talolla Helsingissä järjestettävä tietokirjafestivaali pureutuu tänä vuonna valtaan, oli kyse sitten taloudellisesta, sotilaallisesta tai vaikka kielellisestä vallasta.

Katso koko ohjelma.

Ukrainasta ja Venäjästä ovat keskustelemassa mm. Johannes Remy, Sinikukka Saari ja Juhani Seppänen. Rikkaudesta, vallasta ja veroparatiiseista puhuvat mm. Sirpa Pietikäinen, Esko Seppänen ja Laura Kolbe. Entä keitä päättäjät uskovat? Ja miksei tiedettä uskota? Näitä kysymyksiä pohtivat mm. Anna Kontula, Katja Bargum ja Mikael Fogelholm.

Monipuoliseen ohjelmaan mahtuu keskusteluja niin sananvapaudesta, kerettiläisyydestä, kehitysavusta kuin virkkauksestakin. Unohtamatta vaikkapa jalkapalloilua, arkkitehtuuria tai oppimateriaaleja. Kahden päivän aikana lavalle nousevat esimerkiksi Virpi Siira, Pekka Haavisto, Kirsi Harra-Vauhkonen, Kai Ekholm, Antti Nylén, Jaakko Heinimäki, Atik Ismail ja Vilhelm Helander.

TIETOKIRJA.FI-tapahtuman perinteisissä ohjelmanumeroissa elämänsä tietokirjat esittelevät uutisankkuri ja kirjailija Matti Rönkä, Helsingin kirjastotoimen johtaja Tuula Haavisto, arkkipiispa Kari Mäkinen ja suurlähettiläs Heikki Talvitie. Sonja Lumme kertoo, miten hänestä tuli tietokirjailija.

Tietokirjaraadissa arvioidaan viisi ajankohtaista tietokirjaa levyraadista tutulla formaatilla.

Katso koko ohjelma.
Vapaa pääsy!

TIETOKIRJA.FI-jatkot

Torstaina 27.8.2015, klo 18.30 alkaen, Marian Helmi (Snellmaninkatu 17, Helsinki)
Pirjo Hiidenmaan Tietokirjavisa
Petty Pilgrims live
Vapaa pääsy!

Tietokirjat esillä koko tietokirjaviikon 24.8.–30.8.2015

TIETOKIRJA.FI järjestetään osana Kirjan vuoden 2015 tietokirjaviikkoa. Viikko alkaa TIETOKIRJA.FI-etkoilla Helsingin yliopiston Porthanian Tiedekulmassa ja Kansallisteatterin Lavaklubilla maanantaina ja tiistaina 24.–25. elokuuta. Perjantaina 28. elokuuta teemana ovat oppimateriaalit ja lauantaina 29. elokuuta Tietokirjallisuuden edistämiskeskus rahoittaa kahdenkymmenen lasten- ja nuortentietokirjailijan esiintymisen kirjastoissa ympäri Suomen aina Ranualta Hankoon. Sunnuntai 30. elokuuta rauhoitetaan tietokirjan lukemiselle.