Tietokirjafestivaali 25.–26.8.2021 verkossa

Taustaa

TIETOKIRJA.FI tarkoittaa laadukasta tietokirjaohjelmaa. Päätapahtuma on joka toisena vuonna Helsingissä Tieteiden talolla järjestettävä kaksipäiväinen tietokirjafestivaali. Sen lisäksi TIETOKIRJA.FI jalkautuu vuosittain erilaisten paneelien, keskustelujen ja tietokirjaraatien myötä kirjamessuille ja muihin tapahtumiin ympäri Suomen.

Vuoden 2021 tietokirjafestivaali TIETOKIRJA.FI pidetään 25.–26.8.2021. Teemana on tänä vuonna Poikkeus.
Muuttuneen koronatilanteen takia tietokirjafestivaali TIETOKIRJA.FI järjestetään virtuaalisesti. Ohjelmat siis striimataan ilman liveyleisöä.
Kaikkia ohjelmia voi seurata verkon kautta maksutta. Ohjelmat myös tallennetaan.

Tapahtuma striimataan Tieteiden talon väistötiloista Aalto-yliopisto Töölössä, Runeberginkatu 14–16, Helsinki.

TIETOKIRJA.FI-festivaalin taustaa

Tieteiden talolla Helsingissä joka toinen vuosi järjestettävä TIETOKIRJA.FI on tietokirja-alan yhteinen tapahtuma, jossa ovat mukana tietokirjailijat, tietokirjakustantajat ja useat muut tietokirjallisuuden julkaisemista edistävät tahot. Yli sadan esiintyjän kattaus on vakuuttava katsaus ajankohtaisiin asioihin, teemoihin ja ilmiöihin.

TIETOKIRJA.FI sai alkunsa marraskuussa 2006, kun kaksi tietokirja-alan pitkäaikaista toimijaa – Ilari Hetemäki ja Markus Hotakainen – kääntyivät Suomen kustannusyhdistyksen ja Suomen tietokirjailijoiden puoleen ideanaan järjestää tapahtuma, joka yhdistäisi tietokirjallisuuden kanssa toimivat tahot ja suuren yleisön.

Hetemäki ja Hotakainen pohtivat asiaa – nyt edesmenneen – Tieteellisten seurain valtuuskunnan viestintäpäällikkö Jan Rydmanin ja Suomen tietokirjailijat ry:n silloisen toiminnanjohtaja Jukka-Pekka Pietiäisen kanssa. Näistä keskusteluista syntyi alkusyksyllä 2007 ensimmäistä kertaa järjestetty kaksipäiväinen TIETOKIRJA.FI.

Nyt tapahtuma on järjestetty jo seitsemän kertaa – vuosina 2007, 2009, 2011, 2013, 2015, 2017 ja 2019.

Kaksipäiväisen tapahtuman järjestävät yhteistyössä muun muassa Suomen tietokirjailijat ry, Suomen Kustannusyhdistys, Kirjakauppaliitto, Tietokirjallisuuden edistämiskeskus, Tiedonjulkistamisen neuvottelukunta ja Tieteellisten seurain valtuuskunta.

Ohjelmatyöryhmä 2021

Hiidenmaa, Pirjo, puheenjohtaja
Rutanen, Anne, varapuheenjohtaja
Karlsson, Laura
Kettunen, Reetta
Laiho, Sakari
Syrjämäki, Sami
Laurila, Eveliina
Mäki, Heidi