Volter Kilpi Kustavissa 2016

Volter Kilpi -viikon TIETOKIRJA.FI-päivässä keskiössä taide

Perjantaina 15.7.2016 klo 11–15, Tuulentupa, Kustavi

Volter Kilpi Kustavissa -kirjallisuusviikon TIETOKIRJA.FI-päivän teemana on taide, jota tarkastellaan niin kirjallisuuden, kritiikin kuin ymmärtämisen näkökulmasta. Esiintyjinä Pirjo Hämäläinen, Satu Itkonen, Harri Kalha, Otso Kantokorpi ja Markku Valkonen. Päivän juontaa Anne Rutanen. Tilaisuuteen on vapaa pääsy.

Ohjelma

Klo 11 Pirjo Hämäläinen: Taiteen helmet – Nämä 15 teosta kaikkien pitäisi tuntea
Hyvinkääläinen tietokirjailija ja taidehistorioitsija Pirjo Hämäläinen on kirjoittanut muun muassa Suomen taiteesta ja tyylihistoriasta. Ohjelma pohjaa hänen teokseensa Taiteen helmet – Sata suomalaista maalausta.

Klo 11.45 Taide ei tarvitse selityksiä? -keskustelu
Keskustelemassa tietokirjailija, Ateneumin taidemuseon yleisötyöpäällikkö Satu Itkonen ja tietokirjailija, taiteen ja visuaalisen kulttuurin tutkija Harri Kalha. Haastattelijana Anne Rutanen.

Klo 13 Otso Kantokorpi: Kuinka puhua turhasta? Taiteen puheeksi ottamisesta
Helsinkiläinen vapaa taidekriitikko, kuraattori ja kolumnisti Otso Kantokorpi puhuu ja kirjoittaa työkseen taiteesta. Mutta miten se tehdään?

Klo 13.45 Markku Valkonen: Elämäni taidekirjat. Haastattelijana Anne Rutanen
Elämäni tietokirjat -sarjan keskustelussa Espoon modernin taiteen museon EMMAn entinen johtaja ja pitkän linjan taidekriitikko Markku Valtonen kertoo kymmenestä tärkeästä taidekirjasta elämänsä varrelta. Haastattelijana Anne Rutanen.

Lue lisää: Volter Kilpi Kustavissa -viikon ohjelma perjantaina 15.7.2016

Ohjelma järjestetään Tietokirjallisuuden edistämiskeskuksen tuella.

Otso Kantokorven kuva Timo Setälä, Satu Itkosen kuva Markus Itkonen, Harri Kalhan kuva Jaanis Kerkis, Pirjo Hämäläisen kuva Pirjo Hämäläinen.