Tietokirjallisuuden suurtapahtuma TIETOKIRJA.FI keräsi ennätysyleisön

Tietokirjafestivaali TIETOKIRJA.FI järjestettiin 30.─31.8.2017 Tieteiden talolla Helsingissä. Tapahtuma sai paikalle ennätysyleisön. Täyden salin keräsivät mm. keskustelut ”USA nyt”, ”Tuomioja ja päiväkirjat”, ”Kenen sananvapaus?” sekä ”Blogista tietokirjaksi”. Festivaali järjestettiin kuudetta kertaa.

Tapahtuman avajaispuheenvuorot pitivät Timo Harakka, Pirjo Hiidenmaa ja Teemu Keskisarja. Avajaisissa jaettiin myös Tietopöllö-palkinto ja Tietokirjallisuuden edistämispalkinto. Tietopöllö-palkinto myönnettiin Reetta Niemelälle ja Tietokirjallisuuden edistämispalkinto Heikki Haapavaaralle.

Mukana oli yli sata esiintyjää eri aloilta. Kahden päivän aikana lavalle nousivat esimerkiksi Li Andersson, Elina Grundström, Jaakko Heinimäki, Heikki Hiilamo, Karo Hämäläinen, Juha Itkonen, Tuomas Kyrö, Sirpa Kähkönen, Tiina Raevaara, Juho Saari, Erkki Tuomioja, Matias Turkkila ja Katariina Vuori.

TIETOKIRJA.FI järjestetään kahden vuoden välein. Seuraavan kerran tietokirjafestivaalia vietetään vuonna 2019.

TIETOKIRJA.FI on kirja-alan yhteinen tapahtuma, jossa ovat mukana tietokirjailijat, tietokirjakustantajat ja useat muut tietokirjallisuuden julkaisemista edistävät tahot, kuten Tiedonjulkistamisen neuvottelukunta, Tieteellisten seurain valtuuskunta, Suomalaisen Kirjallisuuden Seura ja Suomen kääntäjien ja tulkkien liitto.­

Lisätiedot:
Järjestelytoimikunnan puheenjohtaja
Jukka-Pekka Pietiäinen | toiminnanjohtaja | Suomen tietokirjailijat ry
jukka-pekka.pietiainen@suomentietokirjailijat.fi | 050 543 9891