TIETOKIRJA.FI: Runokuun Tietokirjaraadin teemana on tulevaisuus

Tiistaina 23.8.2016 klo 18.30–20.00, Helkan Baari, Saarni-kabinetti (Pohjoinen Rautatiekatu 23, Helsinki)

Runoraadin formaattia mukailevassa Tietokirjaraadissa kolme tietokirjailijaa lukee otteita tuoreista teoksistaan yrittäen voittaa puolelleen sekä tuomarit että yleisön. Raadin teemana on tulevaisuus, mutta millaisen kuvan maailmasta kukin kirjailija kuulijoille maalaa?

Jo perinteisesti Runokuussa järjestettävä Tietokirjaraati on tänä vuonna myös osa Art Goes Kapakka -ohjelmistoa. Tunnelmallisessa Helkan keittiön Saarni-kabinetissa tulevaisuuteen katsovat tietokirjailijat Päivi Lipponen, Ville Lähde ja Jari Koponen.

Päivi Lipposen tuorein teos (yhdessä Pia Lindroosin kanssa kirjoitettu) Naisen 9 työelämää (Kirjapaja) kuvaa vauhdilla muuttuvaa työelämää. Ville Lähde puolestaan pohtii esseeteoksessaan Paljon liikkuvia osia (Savukeidas) julkisen keskustelun toistuvia umpikujia ja sitä, miten ne rajoittavat ymmärrystämme todellisuudesta. Kirjailijoiden mitä ihmeellisimpiä visioita sisältävä Jari Koposen Pirun tusina (Avain) kertoo kolmetoista tarinaa siitä, millaisia tulevaisuudenkuvitelmia kirjailijat ovat luoneet eri aikoina ja eri puolilla maailmaa.

Tuomareina raatilaisten visioita kommentoivat tulevaisuutta itsekin tarkastelleet toimittaja ja tietokirjailija Elina Grundström, Demos Helsingin toiminnanjohtaja Tuuli Kaskinen ja Suomen suosituin miesbloggaaja ja tietokirjailija Kasper Strömman.

Juontajana Ari Elo.

Tapahtuman järjestävät yhteistyössä Nuoren Voiman Liitto ja Suomen tietokirjailijat ry. Sen järjestämistä tukee Tietokirjallisuuden edistämiskeskus.