Jyväskylän kirjamessut 2016

TIETOKIRJA.FI Jyväskylän Kirjamessuilla 12.–13.3.2016

Viime vuonna paluun tehnyt Jyväskylän Kirjamessut on tänä keväänä edelliskertaista kattavampi. Yksi lava on omistettu kokonaan tietokirjailijoille, joten tietokirjailijat näkyvät ja kuuluvat messuilla entistä enemmän. TIETOKIRJA.FI-ohjelmaa Jyväskylän Paviljongissa järjestettäviltä messuilta löytyy niin lauantaina 12.3. kuin sunnuntaina 13.3.

Teemoina esille nousevat tietokirjallisuus Keski-Suomessa, urheilukirjallisuus ja lasten- ja nuortentietokirjallisuus. Lauantaina messujen päälavalla järjestetään myös Helsingin ja Turun kirjamessuilla suosiota saavuttanut Tietokirjaraati.

Lauantai 12.3.2016

Aristoteles-lava

12–13 TIETOKIRJA.FI: Tietokirjallisuus Keski-Suomessa I – Kustantajat
Millaista tietokirjallisuutta Keski-Suomessa kustannetaan? Mikä kiinnostaa kustantajaa? Keskustelemassa Ville Rauvola (Atena), Henna Santalahti (PS-Kustannus) ja Juha Virkki (Docendo). Haastattelijana Ari Elo.

13–14 TIETOKIRJA.FI: Tietokirjallisuus Keski-Suomessa II – Kirjailijat
Millaista tietokirjallisuutta Keski-Suomessa kirjoitetaan? Millaista alueella on toimia tietokirjailijana? Keskustelemassa tietokirjailijat Jussi Jäppinen ja Silja Pitkänen sekä kirjallisuuden läänintaiteilija Vesa Lahti. Haastattelijana Ari Elo.

Canth-lava

15–16 TIETOKIRJA.FI: Tietokirjaraati
Raadissa Raili Kivelä, Inkeri Pasanen, Keijo Siekkinen ja Tomi Tuomaala. Juontajana Ari Elo.

Tietokirjaraati arvioi Levyraadista tutulla formaatilla viisi ajankohtaista tietokirjaa:
Arman Alizad & Meeri Koutaniemi: Riisuttu Suomi | Docendo
Niina Junttila: Kavereita nolla – Lasten ja nuorten yksinäisyys | Tammi
Sari Kanala, Daga Ulv & Juha Taskinen: Saippa saimaannorppa – The Saimaa Ringed Seal | Amusantti
Outi Lauhakangas: Svengaa kuin hirvi – Sanontojen kootut selitykset | SKS
Erkki Vettenniemi: Solženitsyn – Elämä ja eetos | Teos

Sunnuntai 13.3.2016

Aristoteles-lava

12–13 TIETOKIRJA.FI: Urheilukirjallisuus kukoistaa
Suomalaiset ovat urheiluhullua kansaa. Myös urheilukirjallisuus kiinnostaa. Ovatko urheilijaelämäkerrat uusia rocktähtielämäkertoja? Keskustelemassa kirjailijat Karo Hämäläinen ja Juha Kanerva. Ennakkotiedoista poiketen Jarkko Ruutu – Jumalainen näytelmä -teoksen kirjoittaneen Tuomas Nyholmin osallistuminen on peruttu. Haastattelijana Ari Elo.

13–14 TIETOKIRJA.FI: Lasten- ja nuortentietokirjallisuus
Tietokirjallisuus rakentaa lapsille ja nuorille pohjaa niin lukukokemuksille kuin tiedon kertymiselle. Millaista lapsille ja nuorille suunnattua tietokirjallisuutta Suomessa kirjoitetaan? Millainen on hyvä lasten- ja nuortentietokirja? Keskustelemassa kirjailijat Markus Hotakainen, Tuula Korolainen ja Maia Raitanen. Haastattelijana Päivi Heikkilä-Halttunen.

Katso messujen koko ohjelma