Ensi viikolla vietetään Tietokirjaviikkoa ─ Tietokirjatapahtumia joka päivä tietokirjaraadista pubivisaan

Tietokirjaviikkoa vietetään maanantaista sunnuntaihin 28.8. ─3.9.2017, jolloin viikon jokaisena päivänä järjestetään ilmainen tietokirjatapahtuma. Tapahtumia on tietokirjaraadista pubivisaan.

Tietokirjaviikko alkaa rakkausaiheisella Tietokirjaraadilla maanantaina 28.8. Kansallisteatterin Lavaklubilla. Tiistaina 29.8. keskustellaan syksyn elämäkerta- ja muistelmatarjonnasta Akateemisen Kirjakaupan Kohtaamispaikalla.

Tietokirjaviikon päätapahtuma on kaksipäiväinen tietokirjafestivaali TIETOKIRJA.FI, jota vietetään Tieteiden talolla keskiviikosta torstaihin 30.─31.8. Tietokirjallisuuden suurtapahtuman teemana on ”Ajassa”, ja keskustelut pureutuvat ajankohtaisiin aiheisiin sananvapaudesta siivoukseen. Esityksissä pohditaan mm. tämän päivän huono-osaisuutta, poliittista keskustelukulttuuria, informaatiosotaa sekä Yhdysvaltain nykytilannetta. Tapahtuma tuo lavalle yli sata esiintyjää. Festivaali on kaikille avoin ja maksuton. Katso ohjelma täältä.

Perjantaina 1.9. pidetään tietokirja-aiheinen pubivisa Marian Helmessä. Lauantaina 2.9. on Rikhardinkadun kirjastossa esillä näyttely lasten ja nuorten tietokirjoista. Tietokirjaviikko päättyy sunnuntaina 3. syyskuuta valtakunnalliseen Lue tietokirjaa! -päivään.

Kaikki tapahtumiin on vapaa pääsy. Tervetuloa!

Tietokirjaviikon tarkemmat tiedot alla.

www.tietokirja.fi

 

TIETOKIRJAVIIKON OHJELMA 28.8.─3.9.

Maanantai 28.8.
Klo 17.00 Tietokirjaraati
Kansallisteatterin Lavaklubi, Läntinen Teatterikuja 1, Helsinki
Tietokirjaraadissa tietokirjailijat lukevat otteita teoksistaan ja pyrkivät voittamaan puolelleen raadin ja yleisön. Mukana mittelössä ovat teemoja rakkauden ympärillä käsitelleet tietokirjailijat Elina Tanskanen teoksella Onnellisesti yhdessä – opas rakastavaan parisuhteeseen (Tammi, 2017), Anu Lahtinen teoksella Lemmen ilot ja sydämen salat – Suomalaisen rakkauden historiaa (WSOY, 2015) sekä Risto Saarinen teoksella Oppi rak­kaudesta (Gaudeamus, 2015). Arvovaltaisessa raadissa istuvat Kaarina Hazard, Jaakko Heinimäki ja Juhani Karila. Tapahtuman juontaa Anna Ulvinen.
Yhteistyössä Runokuun kanssa.
Tapahtuma Facebookissa.

Tiistai 29.8.
Klo 16.30 Muistelmat ja elämäkerrat – keskustelua syksyn tietokirjasadosta Akateemisen Kirjakaupan Kohtaamispaikka, Pohjoisesplanadi 39, Helsinki.
Esiintymässä Karo Hämäläinen, Unto Hämäläinen ja Riitta Kylänpää. Karo Hämäläiseltä on ilmestynyt elokuussa elämäkerta Alexander Stubbista ja Riitta Kylänpäältä Pentti Linkolasta. Unto Hämäläinen on pitkän linjan tietokirjailija ja politiikkaan erikoistunut toimittaja, joka tunnetaan erityisesti urastaan Helsingin Sanomissa. Haastattelijana Jukka-Pekka Pietiäinen.

Keskiviikko 30.8.
Klo 13.30─20 TIETOKIRJA.FI-festivaali
Tieteiden talo, Kirkkokatu 6, Helsinki.
Tutustu ohjelmaan täällä.
Tapahtuma Facebookissa.

Torstai 31.8.
Klo 11─18 TIETOKIRJA.FI-festivaali
Tieteiden talo, Kirkkokatu 6, Helsinki.
Tutustu ohjelmaan täällä.

Klo 18 TIETOKIRJA.FI-jatkot
Marian Helmi, Snellmaninkatu 17, Helsinki.
Esiintymässä Petty Pilgrims.

Perjantai 1.9.
Klo 18 TIETOKIRJA.FI-pubivisa
Marian Helmi, Snellmaninkatu 17, Helsinki.
Tule testaamaan tietosi tietokirjallisuudesta! Pubivisassa kysytään kinkkisiä ja vähemmän kinkkisiä kysymyksiä tietokirjoista. Juontajana Ari Elo.
Tapahtuma Facebookissa.

Lauantai 2.9.
Lasten ja nuorten tietokirjavinkkejä
Rikhardin kadun kirjasto, Rikhardinkatu 3, Helsinki.
Rikhardinkadun kirjaston näyttelyssä esitellään kirjastonhoitajien suosituksia lasten ja nuorten tietokirjoista. Tietokirjavinkit ovat nähtävillä lauantain ajan.

Sunnuntai 3.9.
Lue tietokirjaa! -päivä
Valtakunnallinen Lue tietokirjaa! -päivä kannustaa kaikkia viettämään lukuhetken tai useamman tietokirjallisuuden parissa. Tapahtuma Facebookissa.