TIETOKIRJA.FI

TIETOKIRJA.FI-etkot ja -jatkot

Maanantaista 24.8. tiistaihin 25.8. klo 16 alkaen, Tiedekulma ja Lavaklubi; torstaina 27.8. klo 18.30 alkaen, Marian Helmi

Kirjan vuoden 2015 tietokirjaviikon kunniaksi Tieteiden talolla 26.–27.8. järjestettävä TIETOKIRJA.FI laajenee koko viikon mittaiseksi tapahtumien sarjaksi.

Tietokirjaviikko alkaa TIETOKIRJA.FI-etkoilla Helsingin yliopiston Porthanian Tiedekulmassa, missä nostetaan keskusteluun valikoituja teemoja päätapahtuman keskusteluista, ja Kansallisteatterin Lavaklubilla. Tieteiden talon ohjelman päätyttyä torstaina 27.8. TIETOKIRJA.FI-jatkot juhlitaan Marian Helmessä Kruununhaassa. Kaikkiin tapahtumiin on vapaa pääsy!

TIETOKIRJA.FI-etkot ma 24.8.2015

Maanantai 24.8.

Klo 16.15–17 TIETOKIRJA.FI-etkot: Mitä kerettiläisyys on?
Porthanian Tiedekulma (Yliopistonkatu 3, Helsinki)

Uskonnollisessa keskustelussa vääräuskoisia syytetään harhaoppisuudesta, eli kerettiläisyydestä. Mutta mitä kerettiläisyys on? Miten harhaopeille ja harhaoppisille on käynyt, ja mitä vanhoille harhaopeille nykyään kuuluu? Keskustelijoina Jaakko Heinimäki ja Risto Pulkkinen. Haastattelijana Linda Lappalainen.

Klo 17.30–19 Runokuun tietokirjaraati
Kansallisteatterin Lavaklubi (Läntinen Teatterikuja 1, Helsinki)

Runoraadin formaattia mukailevassa tietokirjaraadissa teemana on matka. Tomi Astikainen, Reeta Paakkinen ja Rauli Virtanen lukevat otteita tuoreista teoksistaan ja yrittävät voittaa puolelleen sekä tuomareina toimivat Virpi Hämeen-Anttilan, Mia Kankimäen ja Kimmo Kiljusen että yleisön. Juontajana Marko Gustafsson. Lue lisää.

TIETOKIRJA.FI-etkot ti 25.8.2015

Tiistai 25.8.

Klo 16–16.45 TIETOKIRJA.FI-etkot: Rikkaus ja valta
Porthanian Tiedekulma (Yliopistonkatu 3, Helsinki)

Saako rahalla valtaa? Ja jos saa, millainen on rikkauden ja vallan suhde? Onko rikkain osa väestöstä eriytynyt siitä Suomesta, jossa köyhemmät elävät, vai hyötyykö koko yhteiskunta rikkaiden menestyksestä? Keskustelijoina Heikki Hiilamo, Lauri Holappa ja Laura Kolbe.

Klo 17–17.45 TIETOKIRJA.FI-etkot: Tutkijoiden sananvapaus
Porthanian Tiedekulma (Yliopistonkatu 3, Helsinki)

Joutuuko tutkija sensuroimaan itseään vihapalautteen ja uhkailun pelossa? Miten käy sananvapauden, jos tutkijat pelkäävät maineensa ja fyysisen koskemattomuutensa puolesta? Miten yleistä tutkijoiden uhkailu nykyään on? Keskustelijoina Reetta Kettunen ja Päivi Korpisaari. Haastattelijana Iida Simes.

TIETOKIRJA.FI-jatkot to 27.8.2015

Torstai 27.8.

Klo 18.30 alkaen TIETOKIRJA.FI-jatkot
Marian Helmi (Snellmaninkatu 17, Helsinki)

Pirjo Hiidenmaan tietokirjavisa
Petty Pilgrims live