TIETOKIRJA.FI

Info

TIETOKIRJA.FI tarkoittaa laadukasta tietokirjaohjelmaa. Päätapahtuma on joka toisena vuonna Helsingissä Tieteiden talolla järjestettävä kaksipäiväinen tietokirjafestivaali. Sen lisäksi TIETOKIRJA.FI jalkautuu vuosittain erilaisten paneelien, keskustelujen ja tietokirjaraatien myötä kirjamessuille ja muihin tapahtumiin ympäri Suomen.

Vuoden 2019 ohjelma täällä, esiintyjien esittelyt täällä, tietokirjaviikon ohjelma täällä ja lisätiedot festivaalista täällä.

TIETOKIRJA.FI-festivaali

Tieteiden talolla Helsingissä joka toinen vuosi järjestettävä TIETOKIRJA.FI on tietokirja-alan yhteinen tapahtuma, jossa ovat mukana tietokirjailijat, tietokirjakustantajat ja useat muut tietokirjallisuuden julkaisemista edistävät tahot. Yli sadan esiintyjän kattaus on vakuuttava katsaus ajankohtaisiin asioihin, teemoihin ja ilmiöihin.

TIETOKIRJA.FI sai alkunsa marraskuussa 2006, kun kaksi tietokirja-alan pitkäaikaista toimijaa – Ilari Hetemäki ja Markus Hotakainen – kääntyivät Suomen kustannusyhdistyksen ja Suomen tietokirjailijoiden puoleen ideanaan järjestää tapahtuma, joka yhdistäisi tietokirjallisuuden kanssa toimivat tahot ja suuren yleisön.

Hetemäki ja Hotakainen pohtivat asiaa – nyt edesmenneen – Tieteellisten seurain valtuuskunnan viestintäpäällikkö Jan Rydmanin ja Suomen tietokirjailijat ry:n toiminnanjohtaja Jukka-Pekka Pietiäisen kanssa. Näistä keskusteluista syntyi alkusyksyllä 2007 ensimmäistä kertaa järjestetty kaksipäiväinen TIETOKIRJA.FI.

Nyt tapahtuma on järjestetty jo kuusi kertaa – vuosina 2007, 2009, 2011, 2013, 2015 ja 2017.

Kaksipäiväisen tapahtuman järjestävät yhteistyössä muun muassa Suomen tietokirjailijat ry, Suomen Kustannusyhdistys, Kirjakauppaliitto, Tietokirjallisuuden edistämiskeskus, Tiedonjulkistamisen neuvottelukunta, Tieteellisten seurain valtuuskunta, Bibliofiilien Seura, FILI, Suomen kääntäjien ja tulkkien liitto, Lauri Jäntin säätiö ja Lukukeskus.

Järjestelytoimikunta 2019

Anne Rutanen | viestintäpäällikkö I Suomen tietokirjailijat ry
09 4542 2541, 050 351 2771  I anne.rutanen @ suomentietokirjailijat.fi

Jukka-Pekka Pietiäinen | toiminnanjohtaja | Suomen tietokirjailijat ry
09 4542 2511, 050 543 9891 | jukka-pekka.pietiainen @ suomentietokirjailijat.fi

Eveliina Laurila | tiedottaja | Suomen tietokirjailijat ry
050 574 5296 | eveliina.laurila @ suomentietokirjailijat.fi

Ohjelmatyöryhmä 2019

Hiidenmaa, Pirjo, puheenjohtaja
Rutanen, Anne, varapuheenjohtaja
Karlsson, Laura
Kettunen, Reetta
Syrjämäki, Sami
Laurila, Eveliina, sihteeri