TIETOKIRJA.FI

Info

TIETOKIRJA.FI tarkoittaa laadukasta tietokirjaohjelmaa. Päätapahtuma on joka toisena vuonna Helsingissä Tieteiden talolla järjestettävä kaksipäiväinen tietokirjafestivaali. Sen lisäksi TIETOKIRJA.FI jalkautuu vuosittain erilaisten paneelien, keskustelujen ja tietokirjaraatien myötä kirjamessuille ja muihin tapahtumiin ympäri Suomen.

TIETOKIRJA.FI-festivaali

Tieteiden talolla Helsingissä joka toinen vuosi järjestettävä TIETOKIRJA.FI on tietokirja-alan yhteinen tapahtuma, jossa ovat mukana tietokirjailijat, tietokirjakustantajat ja useat muut tietokirjallisuuden julkaisemista edistävät tahot. Yli sadan esiintyjän kattaus on vakuuttava katsaus ajankohtaisiin asioihin, teemoihin ja ilmiöihin.

TIETOKIRJA.FI sai alkunsa marraskuussa 2006, kun kaksi tietokirja-alan pitkäaikaista toimijaa – Ilari Hetemäki ja Markus Hotakainen – kääntyivät Suomen kustannusyhdistyksen ja Suomen tietokirjailijoiden puoleen ideanaan järjestää tapahtuma, joka yhdistäisi tietokirjallisuuden kanssa toimivat tahot ja suuren yleisön.

Hetemäki ja Hotakainen pohtivat asiaa – nyt edesmenneen – Tieteellisten seurain valtuuskunnan viestintäpäällikkö Jan Rydmanin ja Suomen tietokirjailijat ry:n toiminnanjohtaja Jukka-Pekka Pietiäisen kanssa. Näistä keskusteluista syntyi alkusyksyllä 2007 ensimmäistä kertaa järjestetty kaksipäiväinen TIETOKIRJA.FI.

Nyt tapahtuma on järjestetty jo viisi kertaa – vuosina 2007, 2009, 2011, 2013 ja 2015.

Kaksipäiväisen tapahtuman järjestävät yhteistyössä muun muassa Suomen tietokirjailijat ry, Suomen Kustannusyhdistys, Tietokirjallisuuden edistämiskeskus, Tiedonjulkistamisen neuvottelukunta, Tieteellisten Seurain valtuuskunta ja Bibliofiilien Seura

Järjestelytoimikunta 2019

Jukka-Pekka Pietiäinen | toiminnanjohtaja | Suomen tietokirjailijat ry
09 4542 2511, 050 543 9891 | jukka-pekka.pietiainen @ suomentietokirjailijat.fi

Anne Rutanen I viestintäpäällikkö I Suomen tietokirjailijat ry
09 4542 2541, 050 351 2771  I anne.rutanen @ suomentietokirjailijat.fi

Eveliina Laurila | tiedottaja | Suomen tietokirjailijat ry
050 574 5296 | eveliina.laurila @ suomentietokirjailijat.fi

Ohjelmatyöryhmä 2019

Hiidenmaa, Pirjo, puheenjohtaja
Pietiäinen, Jukka-Pekka, varapuheenjohtaja
Karlsson, Laura
Rutanen, Anne
Kettunen, Reetta
Syrjämäki, Sami
Laurila, Eveliina, sihteeri