Runokuu

Runokuun Tietokirjaraadissa teemana matka

Maanantaina 24.8.2015 klo 17.30–19, Lavaklubi, Kansallisteatteri (Läntinen Teatterikuja 1, Helsinki)

Tietokirjaviikko käynnistyy vauhdikkaasti Runoraadin formaattia mukailevalla Tietokirjaraadilla Kansallisteatterin Lavaklubilla Helsingissä. Raadissa tietokirjailijat lukevat otteita tuoreista teoksistaan ja yrittävät voittaa puolelleen sekä tuomarit että yleisön. Tällä kertaa teemana ovat matkakirjat. Millaisen matkan kukin kirjailija kuulijoille tarjoilee?

Lavaklubilla toisistaan mittaa ottavat neljä vuotta ilman rahaa maailmaa kiertänyt kirjailija Tomi Astikainen (Miten elää ilman rahaa, Into 2015), Turkissa ja Pohjois-Kyproksella asunut ja työskennellyt toimittaja-kirjailija Reeta Paakkinen (Kuun ja tähden mailla – Elämää Turkissa ja Kyproksella, Atena 2015) ja elämänsä unohtumattomimmat reissut yhteen koonnut toimittaja Rauli Virtanen (Reissukirja, WSOY 2015).

Tuomareina toimivat Vuoden matkakirja 2014 -palkinnon voittanut kirjailija Virpi Hämeen-Anttila, Vuoden matkakirja 2013 -palkinnon voittanut kirjailija Mia Kankimäki ja laajasti eri maiden poliittisesta historiasta kirjoittanut tietokirjailija Kimmo Kiljunen.

Juontajana Marko Gustafsson.

Tapahtuma järjestetään yhteistyössä Runokuun, Suomen tietokirjailijat ry:n ja Lavaklubin kanssa. Sen järjestämistä tukee Tietokirjallisuuden edistämiskeskus.